Hotel Lavina Jahorina

 

.

Uhapšeni kriminalci koji su pljačkali po Srpskoj

Uhapšeni kriminalci koji su pljačkali po Srpskoj

Zvorničani Dragan Stojić (44), Ranko Gurdeljević (23) i Darko Jokić (31) osumnjičeni su da su počinili više krađa na području nekoliko opština u RS, a u pohode su dolazili iznajmljenim autima kojima su se, nakon što ukradu plen, odmah vraćali kući.

 

Ovu grupu kradljivaca identifikovali su službenici Policijske stanice Lauš, a za sada se sumnjiče da su počinili osam krivičnih dijela na područjima Laktaša i Prnjavora.

 

– Sumnja se da su D.S., R.G. i D.J. tokom oktobra najčešće u večernjim časovima iz Zvornika i različitim vozilima dolazili do porodičnih kuća, te upotrebom snage i alata provaljivali ulazna vrata ili prozor, ulazili unutra i otuđivali novac, nakit i druge predmete pogodne za dalju preprodaju.

 

Osumnjičeni su pričinili materijalnu štetu oštećenima od oko 20.000 KM – rekli su u PU Banjaluka.

 

Tokom istrage otkriveno je da su iz Zvornika dolazili iznajmljenim vozilima, te da je vozač najvjerovatnije bio Jokić koga su inspektori ranije ispitali zbog sumnje da je počinio ova krivična djela.

 

Od izvora bliskih istrazi saznaje se da su Zvorničani dio grupe provalnika koju čini dvadesetak osoba, a koja je podeljena po ekipama od po tri člana. Svaka grupa ima vozača, stražara i onog koji provaljuje u kuće.

 

A članovi grupe provaljivali su u objekte koje se nalazi pored magistralnih puteva na području Topole, Srpca, Laktaša, Prnjavora, Dervente, Zvornika i Brčko distrikta.

-Grupa je tako organizovana i podijeljena da jedna tročlana ekipa ide u jedno mjesto. Takođe, nikada jedna te ista ekipa nije išla više od tri puta zarednom u jedan grad.

 

A za dolazak su koristili vozila koja su iznajmljivali u Zvorniku poput pasata, mercedesa, audija, škode. Radi se o brzim autima kojima su lako bježali sa lica mjesta– saznaje se od upućenih u istragu.

 

Sva trojica osumnjičenih su policiji poznati od ranije, uglavnom zbog počinjenih krivičnih djela protiv imovine.Osumnjičeni Stojić u utorak uveče je predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a policija nastavlja istragu drugih krivičnih dijela za koja se sumnja da ih je počinila ova trojka.

 

Njega je samo dan ranije, odnosno u ponedeljak uhapsila i zvornička policija zbog sumnje da je počinio više krivičnih dijela protiv imovine. Tada su pretresene dvije lokacije na području Zvornika koje on koristi.

 

-Tom prilikom nađeno je i privremeno oduzeto više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima ili koja su se koristila tokom krivičnih dijela kao što su kućanski aparati, alat, bušilice i drugo – rečeno je u PU Zvornik.

 

Poznat i vođa grupe Po sazanjima policije, grupu od dvadesetak lopova čine uglavnom Zvorničani. Kako se saznaje identifiovan je vođa ove grupe. Radi se o osobi koja se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

 

EuroBlic