Hotel Lavina Jahorina

 

.

Poslao pismo u stanicu da se zahvali policajcima koji su mu spasili život

Poslao pismo u stanicu da se zahvali policajcima koji su mu spasili život

Banjalučki policajci Gojko Jokić i Bojan Pepinović nisu ni slutili da će 20. oktobra smjenu završiti spašavanjem ratnog veterana koji je namjeravao da se ubije.

 

Zahvaljujići njihovoj pribranosti i pravovremenoj rekaciji ovaj čovjek je još uvijek živ, a to je znao i da cijeni pa je poslao pismo komandiru njihove stanice u Lazarevu u kojem im se zahvalio i predložio da oni budu nagrađeni.

 

Pepinović priča da su te večeri bili u redovnoj kontroli, te da su oko četiri časa iza ponoći primjetili osobu koja je hodala sama ulicom i izgledala je veoma čudno.

 

– Vidjeli smo da se nešto dešava sa tim čovjekom i odmah smo zaustavili vozilo i prišli da porazgovaramo sa njim. Primjetili smo da je rastrešen i da nešto nije u redu. U ruci je držao praznu kutiju od tableta i rekao je da ih je sve popio i da je odlučio da se ubije – ispričao je Pepinović.

 

Njegov kolega Jokić kaže da su zatim pričali sa njim i smirili ga, a u međuvremenu su pozvali ekipu Hitne pomoći.

 

– Ko zna da smo malo zakasnili šta bi bilo, ako je stvarno bio popio sve te tablete. Kada je došla Hitna, on je otišao sa njima, a mi smo nastavili sa poslom. Kasnije je dolazio u stanicu kako bi dao izjavu – kaže Jokić.

 

Jokić i Pepinović ističu da im nije prvi put da su imali ovakve akcije i skromno ističu da je to sve sastavni dio njihovih poslova. Međutim, ističu da ih je obrodavalo kada su čuli da je taj čovjek poslao pismo u stanicu u kojem im se zahvaljaje zbog njihove reakcije.

 

– Iako smo samo radili svoj posao, ovo nam je baš prijalo. Sigurno da nam da je motiv da i dalje što profesionalnije i bolje obavljamo svoje poslove – istakli su juče Jokić i Pepinović, a zatim sjeli u službeni automobil i otišli, jer kako kažu imaju puno posla i da moraju nastaviti raditi.

 

Čovjek kojem su spasili život poslao je pismo komandiru policijske stanice u kojem je naveo da su mu ovi policajci spasili život kada su ga pronašli da luta i tumara po Lazarevu.

 

– Ratni vojni invalid sam sa oboljenjem PTSP. Veteran sam rata i više puta i unapređivan, zato predlažem komandiru da nagradi policajce jer su mi spasili žvot. Tu sam noć pokušavao samoubistvo i oni su intervenisali i prevezli me u bolnicu – napisao je u pismu.

Naveo je da želi da im se lično zahvali jer su profesionalo radili svoj posao, a pohvalio je i inspektora Radoslava Kaurina koji je sa njim obavio informativni razgovor.

 

– Tako mlad, a već ima iskustvo u svom poslu, jer je korektan i profesionalan u radu. Prepoznao je bolest od koje bolujem i uz pristojan razgovor uzeo je izjavu. Mi koji bolujemo od te bolesti uznemirimo se kada neko viče na nas – naveo je u pismu.

 

Kaže da je sada pod terpaijom, redovnim lečenjem i pod stalnim nadezorom Centra za sociljni rad. Ističe da je živ samo zahvaljajući pomenutim policajcima.

 

– Policajci rade svoj posao profesionalno, građani sa njima su bezbjedni i trebaju da imaju povjerenje u njih – istakao je nesrećni čovjek.

 

Ovo nije jedina reakcija policajaca ove godine u kojima su spasili živote svojih sugrađana. Humana strana policajaca Portparol Policijske uprave Banjaluka, Marija Markanović, istakla je da su brojni slučajevi hrabrih reakcija policajaca.

 

– Zabilježeni su slučajevi da su policajci, ulaskom u rijeke ili spuštenjem niz liticu, rizikovali sopstvene živote da pomognu osobama koje su imale nezgodu. Bilo je i slučajeva da zahvaljujući adekvatnim pristupom i razgovorom, odgovore osobe od namjere da izvrše samoubistvo, čime su pokazali humanu stranu obavljanju policijskog posla – rekla je Markanovićeva.

 

EuroBlic