Hotel Lavina Jahorina

 

.

Zelene beretke: Iza Izetbegovića stoji 100.000 iskusnih vojnika

Zelene beretke: Iza Izetbegovića stoji 100.000 iskusnih vojnika

Udruženje “Zelene beretke” saopštilo je danas da podržava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u njegovom jučerašnjem “državničkom stavu” u Beogradu, poručujući da iza njega stoji 100.000 iskusnih vojnika.

 

“Onako kako smo stajali iza našeg vrhovnog komadanta Alije Izetbegovića, tako isto stojimo i iza tebe Bakire Izetbegoviću sa više od 100.000 iskusnih vojnika – veterana rata”, navodi se u saopštenju. Iz ovog udruženja ističu da daju punu podršku Izetbegoviću i na “odbrani domovine u već dogovorenom srpsko-hrvatskom scenariju za uništenje njene državnosti”.

“Vaša oprijedeljenost prema patriotizmu za BiH je pokazala neprijateljima naše domovine da je Sarajevo glavni grad i da se u njemu odlučuje budućnost BiH, a posebno trebaju napokon zlonamjerni pojedinci da shvate da su prošla vremena kada se upravljalo iz Beograda i iz Zagreba sa našim sudbinama”, dodaje se u saopštenju.

 

Izetbegović je juče u Beogradu u toku konferencije za novinare na kojoj su govorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mimo protokola stao za govornicu i demantovao Čovića, koji je rekao da će BiH svoje stavove u vezi sa Kosovom prilagođavati stavu Srbije.

 

Izetbegović je tvrdio da je riječ o Čovićevom ličnom stavu, a ne Predsjedništva BiH.

 

Srna