Hotel Lavina Jahorina

 

.

Oprez na putevima, magla smanjuje vidljivost

Oprez na putevima, magla smanjuje vidljivost

Na putevima u Republici Srpskoj magla smanjuje vidljivost, posebno na području Banjaluke, Prijedora, Zvornika i Foče, kao i uz rijeke Savu i Bosnu, a u Federaciji BiH /FBiH/ uz Lašvu.

 

Prohodnost puteva u Srpskoj je zadovoljavajuća, a vozila saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

 

Do sutra će se na relaciji Prijedor-Banjaluka-Stanari kretati vangabaritni prevoz pod policijskom pratnjom, zbog čega vozači treba da budu oprezniji.

 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Radovi će trajati do 14. aprila.

 

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/.

Automobili se preusmjeravaju gradskim ulicama, a teretna vozila saobraćaju isključivo obilaznicom.

 

U toku su radovi na magistralnom putu M-14.1, dionica Lončari-granica Republika Srpska/Brčko distrikt /Brčko jedan/ i granica Republika Srpska/Brčko distrikt /Brčko 2/ – Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

 

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je prolazak za vozila teža od 16 tona.

 

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do izgradnje kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

 

U većem dijelu FBiH jutros se saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu, a na mnogim dionicama učestali su odroni.

 

Najavljen je početak radova na polaganju kablova na magistralnom putu Konjic-Jablanica /tunel “Lendava”-motel “Lendava”). Mehanizacija će zauzeti jednu traku, pa će vozila saobraćati usporeno.

 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

 

Srna