Hotel Lavina Jahorina

 

.

Podoficir poginuo na putu do kasarne kod Srebrenika

Podoficir poginuo na putu do kasarne kod Srebrenika

Podoficir Oružanih snaga BiH Jakov Veselčić (46) iz Srebrenika poginuo je u stravičnom sudaru "pasata" i kamiona u mjestu Ježina. Saobraćajna nesreća desila se u juče oko šest časova na magistralnom putu Tuzla - Orašje.

 

Do nesreće je došlo kada je Veselčić iz nepoznatih razloga automobilom prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa kamionom, koji se kretao propisanom brzinom.

 

Poginulog su iz smrskanog vozila izvukli vatrogasci iz Srebrenika, a dežurni ljekar ekipe Hitne pomoći je mogao samo konstatovati smrt vozača.

 

- O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je rukovodio uviđajem na mjestu saobraćajne nesreće - rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

 

Veselčić je bio zaposlen u Oružanim snagama (OS) BiH u kasarni u Tuzli, a iza njega je ostalo troje djece i supruga.

 

Stradao je vozeći se na posao. Na ovom frekventnom putu saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen za vrijeme uviđaja, pa su se iz oba pravca bile formirale kilometarske kolone vozila. Saobraćajna nesreća u kojoj je ugašen još jedan život desila se i na regionalnom putu u Šamcu.

Državljanin Srbije Aleksandar Rajković (39) poginuo je kada je upravljajući kamionom "mercedes" sa cisternom gasa sletio sa puta u Burumcu kod ovog grada.

 

Nesreća se desila u utorak oko 14.30 časova, nakon čega su došli policija, Hitna pomoć kao i vatrogasci, koji su nesrećnog muškarca iz smrskane kabine izvukli oko 16.30 časova. Mrtvozornik je na licu mjesta konstatovao smrt.

 

Cisterna je bila napunjena sa 20 tona gasa i srećom nije eksplodirala. Saobraćaj na ovom dijelu puta je zbog uviđaja bio obustavljen do ranih jutarnjih časova u srijedu, nakon čega je uklonjena cisterna. Nije poznato zbog čega je došlo do slijetanja.

 

- O svemu je obaviješteno nadležno tužilaštvo, a nakon vještačenja znaće se zbog čega je došlo do ove teške saobraćajne nesreće - rekli su u Policijskoj upravi Bijeljina.

 

Vatrogasci

 

Nastradalog vozača "pasata" vatrogasci su iz automobila izvlačili oko 15 minuta.

 

- Dobili smo prijavu o nesreći oko 6.20 časova, međutim pošto je riječ o vojnom licu, vojna policija je nakon nesreće prva obavila uviđaj, koji je trajao oko dva časa. Tri vatrogasca izvukla su nesrećnog čovjeka koji je već bio mrtav - rekao je starješina Vatrogasne jedinice u Srebreniku Muhamed Ibrić.

 

Glas Srpske