Bolesnika triput vraćali kući, umro ispred bolnice

Republika Srpska Jahorina ljetovanje

Bolesnika triput vraćali kući, umro ispred bolnice

Pacijent S. N. (72) iz Majdanpeka preminuo je u subotu na ulazu u Opštu bolnicu Majdanpek, iako je tog dana već dolazio kod lekara koji ga nisu zadržali na lečenju. Zbog jakih bolova u stomaku, koji su trajali mesec dana, lekari su ga čak tri puta pregledali, ali svaki put su ga vraćali kući, saznaje “Blic”.

- U subotu oko 17 sati pozvao me je čovek da privatno pregledam njegovog bolesnog dedu. Otišao sam i zatekao pacijenta u teškom stanju i u životnoj opasnosti. Imao je jake bolove u stomaku, bez svesti i sa kliničkim znacima pucanja nekog šupljeg organa u trbuhu. Nakon što sam mu ukazao hitnu pomoć, predložio sam porodici da ga hitno prebace u bolnicu na lečenje. Kontaktirao sam i s dežurnim lekarima u Opštoj bolnici Majdanpek i sve mu objasnio - tvrdi za “Blic” dr Milutin Milošević, hirurg koji je privatno pregledao S. N.

Iako je sanitetsko vozilo brzo stiglo, S. D. je preminuo na ulazu u bolnicu, iz koje ga je istog tog dana otpustio dr Nikola Stefanović.

Raspitujući se o slučaju, doktor Milošević je saznao da je pacijent pre mesec dana, zbog različitih tegoba, bio takođe upućen u Opštu bolnicu Majdanpek iz zdravstvene stanice u Donjem Milanovcu, ali da tamo nije bio primljen. Svaki put ga je pregledao dr Nikola Stefanović, doskorašnji direktor ove bolnice, koji ga je i otpuštao na kućno lečenje.

- S. N. se zdravstveno stanje konstantno pogoršavalo, pa je pre nedelju dana ponovo bio upućen u istu bolnicu. Pregledao da je isti doktor, i uz propisanu terapiju, vratio ga kući. U subotu ujutru njegovo stanje je bilo izuzetno teško, opet ga je isti doktor pregledao - tvrdi dr Milošević.

Doktor koji ga je pregledao, dr Nikola Stefanović, kaže da je S. N. toga dana bio agresivan, uznemiravao pacijente i čupao infuziju. - Mi ne možemo da zadržavamo bolesnike u bolnici kada ne žele da ostanu. O tome sam informisao i porodicu - ističe dr Stefanović.

Kako “Blic” saznaje S. N. je u nedelju sahranjen, a njegova porodica, s kojom smo stupili u kontakt, nije želela ništa da komentariše.

Nije prvi put da se tako nešto desi. Tokom 2012. godine u ovoj bolnici je pod sumnjivim okolnostima preminuo Denis Antanevski (24) nakon operacije, a Branislav Stević je, uprkos ozbiljnim povredama, poslat u bolnicu u Bor, a tokom prevoza podlegao je povredama.

Direktor bolnice u Majdanpeku kaže da je bio na službenom putu kada se desio ovaj slučaj, ali tvrdi da nikakvog propusta nije bilo, s obzirom na to da se nije radila obdukacija. „Pacijent, prema izveštaju lekara, nije bio živ kada je dovezen u bolnicu. O detaljima vraćanja pacijenta najpreciznije može da kaže doktor koji je radio taj slučaj“, kaže direktor Zoran Milošević.

Blic

DNEVNI HOROSKOP

Ovan Dnevni HoroskopOvan Dnevni Horoskop
Bik Dnevni HoroskopBik Dnevni Horoskop
Blizanci Dnevni HoroskopBlizanci Dnevni Horoskop
Rak Dnevni HoroskopRak Dnevni Horoskop
Lav Dnevni HoroskopLav Dnevni Horoskop
Djevica Dnevni HoroskopDjevica Dnevni Horoskop
Vaga Dnevni HoroskopVaga Dnevni Horoskop
Škorpija Dnevni HoroskopŠkorpija Dnevni Horoskop
Strijelac Dnevni HoroskopStrijelac Dnevni Horoskop
Jarac Dnevni HoroskopJarac Dnevni Horoskop
Vodolija Dnevni HoroskopVodolija Dnevni Horoskop
Ribe Dnevni HoroskopRibe Dnevni Horoskop

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije Vijesti IN RS