UKRAJINA NAJNOVIJE VIJESTI

Republika Srpska Jahorina ljetovanje

Povoljan smještaj Bijeljina

23:58 - Lavrov: Onaj ko preti bojkotom odvraća Ukrajinu od dijaloga Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, danas je oštro kritikovao pretnje sankcijama i bojkotom, koje je Zapad uputio njegovoj zemlji zbog uloge u ukrajinskoj krizi, upozorivši da su oni koji prete i situaciju predstavljaju kao čin agresije, isti oni koji ohrabruju Ukrajince da odbiju dijalog. Istovremeno, zapadne zemlje razmatraju da li da izbace Moskvu iz grupe G8. "Oni koji pokušavaju da predstave ovu situaciju kao agresije i prete sankcijama i bojkotom, isti su oni koji uporno ohrabruju (Ukrajince) da odbiju dijalog i koji su, na kraju, podelili ukrajinsko društvo", naglasio je Lavrov na otvaranju Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi. "Poručujem im da budu odgovorni i ostave po strani čisto političke kalkulacije i da postave interes ukrajinskog naroda iznad svega", dodao je Lavrov. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, koji se sa Lavrovom sastao na radnom ručku, pozvao je Rusiju da se "uzdrži od bilo kog čina ili retorike koja bi dodatno usijala situaciju".
23:46 - Sergejev: Oko 16.000 ruskih vojnika na Krimu Rusija je od prošle nedelje rasporedila oko 16.000 vojnika u autonomnoj oblasti Krim, izjavio je večeras u Njujorku ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev. "Od 24. februara, oko 16.000 ruskih vojnika je iz susedne teritorije Ruske Federacije raspoređeno na Krimu vojnim brodovima, helikopterima i teretnim avionima", rekao je Sergejv na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj krizi u Ukrajini, prenele su agencije. Misija Ukrajine u UN je članicama Saveta bezbednosti na sednici podelila pismo u kom se traži međunarodna pomoć.

IZDVOJENE VIJESTI

Srećna kafana poudala sve svoje konobarice

Na dvadesetak kvadrata bivše ljubinjske industrijske zone smještena je skromna kafanica. Iako djeluje sasvim obično, ona ima svoju priču....

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije Vijesti IN RS