Konkurs za stipendije od naknada poslanika

Republika Srpska Jahorina ljetovanje

Konkurs za stipendije od naknada poslanika

Unija studenata Republike Srpske objavila je konkurs za dodjelu 44 stipendije studentima u Srpskoj, koje će biti finansirane novcem od dijela naknade poslanika Narodne skupštine Srpske koji su se odazvali inicijativi Unije da na taj način bude formiran poseban Fond za stipendiranje studenata.
Stipendije će prvenstveno biti dodjeljivane na osnovu socijalnog statusa studenta, pa će tako prednost imati studenti iz socijalno ugroženih porodica, studenti iz porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca i studenti bez jednog ili oba roditelja, navodi se u saopštenju Unije studenata.

Među prioritetima biće i studenti sa invaliditetom koji ne ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, kao i studenti koji su do punoljetstva bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu i hraniteljske porodice.

Uslov za dobijanje ove stipendije je da studenti ne primaju drugu stipendiju iz javnih izvora finansiranja, a izbor studenata kojima će biti dodijeljena stipendija izvršiće komisija sastavljena od predstavnika poslaničkih grupa i Unije studenata.

Unija studenata ranije je uputila inicijativu svim parlamentarnim strankama sa sjedištem u Srpskoj da njihovi poslanici izdvoje mjesečno 100 KM u Fond za studentske stipendije.

Ovoj inicijativi odazvali su se svi poslanici SNSD-a i DNS-a, ukupno njih 44, i tolikom broju studenata biće dodijeljena stipendija.

Iz SP-a i NDP-a Uniju su obavijestili da njihovi poslanici već stipendiraju određeni broj studenata, te da se zbog toga neće uključiti u realizaciju inicijative Unije studenata.
SRNA

DNEVNI HOROSKOP

Ovan Dnevni HoroskopOvan Dnevni Horoskop
Bik Dnevni HoroskopBik Dnevni Horoskop
Blizanci Dnevni HoroskopBlizanci Dnevni Horoskop
Rak Dnevni HoroskopRak Dnevni Horoskop
Lav Dnevni HoroskopLav Dnevni Horoskop
Djevica Dnevni HoroskopDjevica Dnevni Horoskop
Vaga Dnevni HoroskopVaga Dnevni Horoskop
Škorpija Dnevni HoroskopŠkorpija Dnevni Horoskop
Strijelac Dnevni HoroskopStrijelac Dnevni Horoskop
Jarac Dnevni HoroskopJarac Dnevni Horoskop
Vodolija Dnevni HoroskopVodolija Dnevni Horoskop
Ribe Dnevni HoroskopRibe Dnevni Horoskop

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije Vijesti IN RS