Republika Srpska

Republika Srpska Jahorina ljetovanje

Dodik: Ime mandatara u nedelju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će ime mandatara za sastav nove Vlade RS biti poznato u nedelju, 30. novembra.
Predsjednik RS je napomenuo da će novu skupštinsku većinu, okupljenu oko koalicije SNSD-DNS-SP, činiti više od 44 poslanika.

Dodik: Ne vidim potrebu da se izvinim Izetbegoviću

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne vidi razlog zašto bi se izvinjavao zbog izjave da je Alija Izetbegović bio pripadnik "Handžar divizije", kad su to mnogo prije njega objavili brojni istoričari i mediji, među kojima i ugledni list "NJujork tajms".

SAZNAJE: Željki Cvijanović novi mandat

Kako ATV saznaje, koalicija okupljena oko SNSD-a podržaće prijedlog predsjednika Milorada Dodika da mandatara za sastav Vlade Republike Srpske predloži dosadašnjeg premijera Željku Cvijanović.

Danas su Miholjske zadušnice

Pravoslavni hrišćani obilježiće danas Miholjske zadušnice i, prema tradiciji, obići grobove, prislužiti svijeće i u hramovima dati pomene svojim preminulim precima.

Vjernici na taj dan upućuju molitve Bogu za milost prema upokojenima i oproštaj grijehova.

Počeo sastanak premijera Srpske i Srbije

U Beogradu je počeo sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Predviđeno je da nakon njihovog sastanka bude održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske i da bude potpisano nekoliko sporazuma.

Uoči oktobarskih izbora u BIH, premijer Srbije Aleksandar Vučić je poslao poruku: nećemo se mešati u izborni proces u Republici Srpskoj, nećemo podržavati ni jednu stranu, nijednog kandidata. Time je Beograd napravio otklon od svog višegodišnjeg ljubimca Milorada Dodika.

Led u desetak opština RS ostavio pustoš

Sve ono što su od usjeva i voća poplave poštedjele, led, koji je juče pogodio Srpsku, sravnio je sa zemljom i za sobom ostavio pustoš.

Savez za promjene, koji je u utorak prijavio koaliciju Centralnoj izbornoj komisiji BiH, čine samo dvije stranke, i to Srpska demokratska stranka (SDS) i Srpska napredna stranka (SNS).

Dodik je ocijenio da je opozicija pristala da promoviše “jednu sasvim drugu političku priču koja se isključivo može tretirati kao probosanska”.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će period do 2018. godine biti ključan za status RS.

Šteta u Doboju veća od pola milijarde KM

Pola miliona KM najveća je zasad prijavljena šteta na stambenom objektu poplavljenom u Doboju, šteta na svim poplavljenim stambenim objektima je veća od 200 miliona KM, a ukupna šteta, uključujući privredne subjekte i poljoprivredno zemljište, veća je od pola milijarde KM.

Pages

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije Vijesti IN RS