Republika Srpska

Republika Srpska Jahorina ljetovanje

Povoljan smještaj Bijeljina

Sutra crveni meteoalarm!
Za Hercegovinu i jugozapadana područja Bosne i Hercegovine Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje, zbog intenzivnih padavina, povremeno praćenih grmljavinom.
Danas su Miholjske zadušnice
Pravoslavni hrišćani obilježiće danas Miholjske zadušnice i, prema tradiciji, obići grobove, prislužiti svijeće i u hramovima dati pomene svojim preminulim precima. Vjernici na taj dan upućuju molitve Bogu za milost prema upokojenima i oproštaj grijehova.
Počeo sastanak premijera Srpske i Srbije
U Beogradu je počeo sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović. Predviđeno je da nakon njihovog sastanka bude održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske i da bude potpisano nekoliko sporazuma.
Uoči oktobarskih izbora u BIH, premijer Srbije Aleksandar Vučić je poslao poruku: nećemo se mešati u izborni proces u Republici Srpskoj, nećemo podržavati ni jednu stranu, nijednog kandidata. Time je Beograd napravio otklon od svog višegodišnjeg ljubimca Milorada Dodika.
Led u desetak opština RS ostavio pustoš
Sve ono što su od usjeva i voća poplave poštedjele, led, koji je juče pogodio Srpsku, sravnio je sa zemljom i za sobom ostavio pustoš.
Savez za promjene, koji je u utorak prijavio koaliciju Centralnoj izbornoj komisiji BiH, čine samo dvije stranke, i to Srpska demokratska stranka (SDS) i Srpska napredna stranka (SNS).
Dodik je ocijenio da je opozicija pristala da promoviše “jednu sasvim drugu političku priču koja se isključivo može tretirati kao probosanska”. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će period do 2018. godine biti ključan za status RS.
Šteta u Doboju veća od pola milijarde KM
Pola miliona KM najveća je zasad prijavljena šteta na stambenom objektu poplavljenom u Doboju, šteta na svim poplavljenim stambenim objektima je veća od 200 miliona KM, a ukupna šteta, uključujući privredne subjekte i poljoprivredno zemljište, veća je od pola milijarde KM.
Miladin Stanić, poslanik SDS, izazvao je danas incident u holu Narodne skupštine Republike Srpske, kad je po izlasku iz sale fizički nasrnuo na Sinišu Dodika, poslanika SNSD-a.

Pages

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije Vijesti IN RS