Republika Srpska

Republika Srpska Jahorina ljetovanje

Srbi moraju da odbrane svoj identitet – pismo, jezik, kulturu i krsnu slavu!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da politika državnog vrha Srpske, nakon oktobarskih izbora, ostaje ista i da će biti usmerena na dalje pozicioniranje i afirmaciju Republike Srpske kroz dejtonski mirovni sporazum i Ustav Srpske.

Danas su Miholjske zadušnice

Pravoslavni hrišćani obilježiće danas Miholjske zadušnice i, prema tradiciji, obići grobove, prislužiti svijeće i u hramovima dati pomene svojim preminulim precima.

Vjernici na taj dan upućuju molitve Bogu za milost prema upokojenima i oproštaj grijehova.

Počeo sastanak premijera Srpske i Srbije

U Beogradu je počeo sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Predviđeno je da nakon njihovog sastanka bude održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske i da bude potpisano nekoliko sporazuma.

Uoči oktobarskih izbora u BIH, premijer Srbije Aleksandar Vučić je poslao poruku: nećemo se mešati u izborni proces u Republici Srpskoj, nećemo podržavati ni jednu stranu, nijednog kandidata. Time je Beograd napravio otklon od svog višegodišnjeg ljubimca Milorada Dodika.

Led u desetak opština RS ostavio pustoš

Sve ono što su od usjeva i voća poplave poštedjele, led, koji je juče pogodio Srpsku, sravnio je sa zemljom i za sobom ostavio pustoš.

Savez za promjene, koji je u utorak prijavio koaliciju Centralnoj izbornoj komisiji BiH, čine samo dvije stranke, i to Srpska demokratska stranka (SDS) i Srpska napredna stranka (SNS).

Dodik je ocijenio da je opozicija pristala da promoviše “jednu sasvim drugu političku priču koja se isključivo može tretirati kao probosanska”.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će period do 2018. godine biti ključan za status RS.

Šteta u Doboju veća od pola milijarde KM

Pola miliona KM najveća je zasad prijavljena šteta na stambenom objektu poplavljenom u Doboju, šteta na svim poplavljenim stambenim objektima je veća od 200 miliona KM, a ukupna šteta, uključujući privredne subjekte i poljoprivredno zemljište, veća je od pola milijarde KM.

Miladin Stanić, poslanik SDS, izazvao je danas incident u holu Narodne skupštine Republike Srpske, kad je po izlasku iz sale fizički nasrnuo na Sinišu Dodika, poslanika SNSD-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je jedini način da Srbi u BiH očuvaju svoj nacionalni identitet dalje jačanje autonomiju Srpske do njenog potpunog osamostaljenja.

Pages

DNEVNI HOROSKOP

Ovan Dnevni HoroskopOvan Dnevni Horoskop
Bik Dnevni HoroskopBik Dnevni Horoskop
Blizanci Dnevni HoroskopBlizanci Dnevni Horoskop
Rak Dnevni HoroskopRak Dnevni Horoskop
Lav Dnevni HoroskopLav Dnevni Horoskop
Djevica Dnevni HoroskopDjevica Dnevni Horoskop
Vaga Dnevni HoroskopVaga Dnevni Horoskop
Škorpija Dnevni HoroskopŠkorpija Dnevni Horoskop
Strijelac Dnevni HoroskopStrijelac Dnevni Horoskop
Jarac Dnevni HoroskopJarac Dnevni Horoskop
Vodolija Dnevni HoroskopVodolija Dnevni Horoskop
Ribe Dnevni HoroskopRibe Dnevni Horoskop

Pratite nas i putem mobilnih telefona - Download Android aplikacije Vijesti IN RS